Sellent denuncia que només tenen metge un dia a la setmana

El poble, en risc de despoblament, té una mitjana d’edat de 80 anys

El veïnat de Sellent demana que torne el metge cinc dies a la setmana / À Punt NTC

El veïnat de Sellent (Ribera Alta) ha passat de tindre atenció mèdica de dilluns a divendres a només tindre'n un dia a la setmana. La ciutadania es veu obligada a desplaçar-se a altres localitats per a rebre atenció, pobles com Sumacàrcer o a l'Hospital de Xàtiva. Al poble, que ja està amenaçat pel despoblament i la mitjana d’edat és d’uns 80 anys, tenen por que el servei no torne a la normalitat.

De fet, la Conselleria de Sanitat ha avisat amb només una setmana d'antelació de la reducció d’aquest servei. Si bé aquesta situació es repeteix cada estiu, no s’havia fet mai tan prompte. “Els metges tenen baixes i el dispositiu per a aquests pobles xicotets s'ha reduït de sis a tres”, ha lamentat l’alcalde, Jordi San Martín, qui ha alertat que “si una persona ha de triar entre diversos pobles per a viure, no triarà el que no té metge en estiu”. 

Aquesta situació també els fa dubtar si al setembre la visita mèdica diària tornarà. A hores d'ara, Sanitat afirma que no hi ha motius perquè el metge no torne cada dia a Sellent, però tampoc ho han pogut confirmar.

També et pot interessar

stats