El segrest d’un bebé en un hospital, com ha ocorregut a Bilbao, és molt inusual

Els centres sanitaris tenen moltes mesures de seguretat per a identificar els nadons des que naixen i evitar sostraccions

Un nadó, en arxiu / À Punt NTC

Segrestar un bebé d'un hospital, com va ocórrer aquest dimecres a l’Hospital de Basurto, a Bilbao, és molt inusual, perquè els centres disposen de protocols de seguretat específics, com ara el Codi Rosa, que bloqueja les entrades i eixides del centre hospitalari en qüestió de segons.  

El cap del servei de Pediatria de l’Hospital Vithas València 9 d’Octubre, Javier Miranda, ha explicat a À Punt que la identificació dels nadons es garanteix des del primer minut de vida mitjançant una polsera amb una numeració que coincideix amb la de la polsera de la mare i la que porten en la pinça del cordó umbilical, que no es pot llevar. 

Càmeres de seguretat, identificació del personal i portes amb control d'entrada i eixida completen la vigilància de la planta de maternitat. I si el xiquet ha d'estar al niu o necessita alguna prova el pare o la mare pot estar present en tot moment. 

A més, en aquest centre hospitalari disposen del Codi Rosa, un protocol que s'activa quan hi ha qualsevol entrada sospitosa bloquejant tot el centre, donant l’avís al personal de seguretat i el registre de tot el personal que està en el moment a la sala de maternitat, per comprovar si realment falta algun nadó.

Totes aquestes mesures de seguretat dificulten un segrest com el de Basurto, que les veus expertes qualifiquen de molt inusuals.

També et pot interessar

stats