La segona vida de la roba donada a Càritas

L’organització catòlica rep cada any 6.000 tones de vestuari que higienitza o recicla per altres usos

Botiga amb roba de Càritas / À Punt NTC

Per primera vegada a la Comunitat Valenciana, un hipermercat posa a la venda roba de segona mà. Una iniciativa en col·laboració amb Càritas per a donar una segona vida a les peces, que contribueix a reduir residus i que a més genera treball d'inclusió. 

La planta de Riba-roja Koopera Mediterránea rep les bosses de roba directament dels 700 contenidors que Càritas té instal·lats als carrers. En total, gestionen 6.000 tones de roba, que han de seleccionar segons la qualitat. El tipus de gènere i la temporada per a què està dissenyada també influeixen en el destí final. Si són aptes per a la venda, eixiran de la instal·lació després d’una higienització i un etiquetatge; les peces que no han passat el filtre es transformen per a ser reciclades o usades per a filatures.

El 69 % de la plantilla de Koopera Mediterránea és personal d'inserció. Charlene Hurtado, treballadora, explica amb satisfacció que aquest és el primer treball fix “en què li han donat l’oportunitat”.

La roba es distribueix per diversos punts, d’entre altres Alcampo Alboraia, i el seu director, Roberto Cano, es congratula d'“una qualitat extraordinària, perquè ha passat molts filtres per a poder tornar a la venda”.

Es tanca així el cercle. Exemple d'economia circular que redueix residus, crea ocupació i, per un preu assequible, dona una segona oportunitat a peces de roba en bon ús.

També et pot interessar

stats