El sector pesquer de Cullera rebutja l’extracció de tones d’arena del seu fons marí

Asseguren que aquest projecte de regeneració de platges perjudicarà l’ecosistema i els suposarà la ruïna.

VÍDEO | El sector pesquer de Cullera rebutja l’extracció de tones d’arena del seu fons marí

El sector pesquer de Cullera rebutja un projecte de Demarcació de Costes per a regenerar platges que pretén extraure tones d’arena del fons marí de la zona per a portar-la a diversos punts del litoral.

Asseguren que podria perjudicar l'ecosistema i suposar la ruïna per a totes les famílies que viuen de la mar.

Vicent Pérez, president de la confraria de pescadors i de la Federació Valenciana de Pescadors, ha explicat, en declaracions a À Punt Notícies, que amb l’extracció es crearà “un clot que no servirà per a res”. “És un gran pesquer per a les barques de Gandia, Cullera i València, no estem disposats que ens busquen la ruïna”, ha afegit.

El projecte preveu que l’arena s'utilitze per a regenerar diverses platges degradades, tant de Cullera com de Sueca i, fins i tot, Sagunt. Un conflicte d'interessos, de competència del Ministeri de Transició Ecològica, per al qual l'Ajuntament de Cullera exigirà que es complisquen totes les garanties.

En aquest sentit, Salva Tortajada, regidor de Platges i tinent d'alcalde de Cullera ha assegurat que exigirà “que estiguen tots els documents d'impacte ambiental quant a la nostra costa, i quant al sector productiu que és el pesquer”.

Tot i així, des del sector pesquer asseguren que faran tots els possibles per a paralitzar el projecte.

També et pot interessar

stats