Sarai i Moroua, superant dificultats socials i econòmiques amb matrícula d'honor

Aquestes alumnes de l’IES Gran Via d’Alacant obtenen dos dels millors expedients acadèmics de la Comunitat Valenciana de cara a la PAU

Entrevistem dues alumnes excel·lents amb dificultats socials i econòmiques / À Punt NTC
19 de maig 2021 - 17:18

Milers d’estudiants valencians es preparen al llarg d’aquestes setmanes les proves d’accés a la universitat (PAU), uns exàmens amb què es juguen l’entrada al grau que desitgen i, amb tot, el seu futur professional. La nota final serà una mitjana entre la qualificació obtinguda en aquestes proves i la de batxillerat.

Així doncs, no tots els alumnes parteixen de la mateixa nota de cara a la PAU, sinó que, depenent dels esforços fets durant els darrers anys per a obtindre els millors expedients acadèmics, cadascú acumula una puntuació. En el cas de Sarai i Maroua, malgrat les dificultats socials i econòmiques a què han fet front, el resultat que han obtingut tant en l’ESO com en el batxillerat ha estat per damunt del 9. Així han aconseguit la matrícula d’honor i el reconeixement corresponent al seu institut, l’IES Gran Via, per tindre dos dels millors expedients acadèmics de la Comunitat Valenciana.

La notícia sobre aquestes qualificacions brillants ha sigut una alegria per a les seues famílies: encara que al principi dubtaven, ara s’enorgulleixen que siguen les primeres del nucli familiar que accedeixen a la universitat, més encara amb els excel·lents resultats de les joves, que han demostrat sobradament la seua vàlua.

També et pot interessar

stats