La sanitat valenciana injectarà aquesta setmana 279.189 vacunes, quasi 61.000 més que l’anterior

Algunes de les dosis les rebrà la població d'entre 51 i 59 anys, col·lectiu que s'incorpora aquest dilluns a la vacunació massiva

 

Un sanitari administra una vacuna contra el coronavirus en un punt de vacunació
Un sanitari administra una vacuna contra el coronavirus en un punt de vacunació / Reuters

La sanitat valenciana injectarà aquesta setmana 279.189 vacunes contra el coronavirus, segons les previsions de la consellera de Sanitat Universal, una xifra que suposa 60.990 preparats més que la setmana anterior. Els valencians d'entre 51 i 59 anys s'incorporen aquesta setmana a la campanya de vacunació massiva i començaran a rebre les primeres dosis.

Pel que fa a les dosis de Pfizer, s’administraran 203.844, la majoria d’elles, 113.875, es destinaran a persones d'entre 51 i 59 anys. A més, amb els preparats d’aquesta farmacèutica també es completarà la vacunació dels majors de 66 anys i s’administrarà als usuaris en condicions d’alt risc. 

La Comunitat Valenciana ha rebut 181.350 dosis de vacunes de Pfizer aquest dilluns, vora 7.000 menys que la setmana passada, quan es van rebre 188.370 preparats d’aquesta farmacèutica. 

Quant als preparats de Moderna, s'inocularan 50.340 dosi al llarg d’aquesta setmana. També en aquest cas, la majoria de les vacunes seran per al col·lectiu d’entre 51 i 59 anys i 8.600 vacunes de Moderna serviran per a immunitzar persones amb condicions d'alt risc.

Un total de 15.005 vacunes monodosi de Janssen s’injectaran als nascuts entre el 1962 i 1970, a través dels grans centres de vacunació habilitats a tot el territori. 

Finalment, amb les vacunes d’AstraZeneca s’avançarà en la immunització de les persones d’entre 60 i 65 anys. En molts casos, les dosis d’aquesta farmacèutica permetran completar la segona dosis dels usuaris d’aquesta franja d’edat. 

No presentar-s'hi sense cita prèvia

Des de la Conselleria de Sanitat Universal han recordat que totes les persones que hagen de vacunar-se rebran un missatge SMS o una telefonada, en què els indicaran la data, l’hora i el lloc de vacunació. Si no l’han rebut, no han d’acudir als centres de vacunació. En aquest sentit, des del departament d’Ana Barceló han recomanat a la ciutadania que actualitzen aquests mitjans de contacte per a facilitar-ne les citacions. 

També et pot interessar

stats