Sanitat vacunarà el personal universitari als campus

També habilitarà en els pròximes setmanes la possibilitat de demanar cita per a vacunar-se a través de l’app GVA+Salut

Una jove rep la vacuna en el punt de vacunació habilitat en la Universitat de València per a administrar les dosis als estudiants del programa Erasmus
Una jove rep la vacuna al punt de vacunació habilitat a la Universitat de València per a administrar les dosis a l'estudiantat del programa Erasmus / Ana Escobar (Efe)

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha arribat a un acord perquè les universitats valencianes puguen vacunar contra la Covid-19 tot el personal universitari. Això inclou alumnat espanyol i estranger, personal propi, treballadors i treballadores de contractes, empreses externes i, fins i tot, persones afins que encara no s'hagen vacunat o que tinguen pendent alguna dosi. 

De la vacunació als campus s’encarregarà el personal sanitari de les universitats, al qual la conselleria subministrarà les dosis de la vacuna que siguen necessàries. Es tracta d'una iniciativa equiparable a la que ja es va fer per a vacunar estudiantat Erasmus durant el mes de juliol passat.

Així ho ha anunciat la Conselleria en un comunicat en què també informa que en les pròximes setmanes s'habilitarà la possibilitat de demanar cita per a vacunació Covid a través de l'APP GVA+Salut. 

Aquestes estratègies s'intensifiquen una vegada que ha finalitzat aquesta setmana la vacunació massiva als 133 punts distribuïts a tot el territori, on s'ha immunitzat, durant els set mesos que han estat funcionant, a vora 3 milions de persones, el que representa quasi el 90% de la població major de 12 anys.  

“Tots els grups d'edat han estat citats ja. Algunes persones han tingut tres o més oportunitats de rebre la vacuna i s'han desenvolupat estratègies específiques per a adequar la citació a les vacances i a la disponibilitat de la ciutadania, però encara no hem acabat. Després de la vacunació programada, continuarem brindant la possibilitat de vacunar-se en centres de salut, punts mòbils i universitats a totes aquelles persones que encara no ho han fet per qualsevol motiu”, ha indicat Ana Barceló.

Així, els centres d'atenció primària, que aquest dilluns tenen previst tornar al 100% de la presencialitat,  mantenen l'estratègia de busca activa de les persones pendents de vacunar per a iniciar-ne o completar-ne el procés. A més, els equips de primària estan citant als adolescents a mesura que van complint els 12 anys. També existeix la possibilitat que siga la mateixa persona la que es pose en contacte amb el seu centre de salut perquè la vacunen. 

A més, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública continua administrant dosis de reforç a persones de risc i residents de centres de la tercera edat. En total, compten ja amb aquesta tercera dosi 21.241 persones a la Comunitat Valenciana (6.362 persones amb patologia de risc per Covid-19 i 14.592 majors de residències).

Vacunació itinerant en esdeveniments multitudinaris

També hi ha previstes noves accions alineades amb altres desplegades anteriorment, com les unitats mòbils de vacunació desplaçades als estadis Martínez Valero, Mestalla, Ciutat de València o La Ceràmica amb motiu de partits de Lliga.

Sanitat instal·larà punts temporals de vacunació en esdeveniments o llocs de gran aforament, com les grans superfícies comercials, perquè qualsevol persona puga immunitzar-se sense haver de demanar cita. El centre comercial La Salera de Castelló de la Plana va ser el primer a explorar aquesta via divendres passat, on es van vacunar 117 persones.

També et pot interessar

stats