Sanitat Universal està vacunant turistes i no residents al més d'estada a la Comunitat Valenciana

Barceló reclamarà una compensació al Ministeri de Sanitat pels milers de dosis ja injectades i les que s'administraran durant la campanya estival

Una parella de turistes estrangers en una imatge d'arxiu
Una parella de turistes estrangers en una imatge d'arxiu / Cati Cladera (Efe)

Superar el mes d'estada a la Comunitat Valenciana i estar en la franja d'edat de la campanya de vacunació vigent. Sota aquests dos criteris elementals Sanitat Universal ja ha vacunat milers de persones desplaçades, espanyoles i de la Unió Europea, que resideixen temporalment a les comarques valencianes, segons ha informat la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló.

La coordinadora del comité tècnic de vacunació, Lola Salas, ha precisat que aquestes injeccions s'estan posant al final del grup d'edat a què correspon la vacuna en cada moment. Els tècnics d'aquest departament treballen ara mateix en un mecanisme que facilite la immunització dels turistes sense alterar molt el seu pla de vacances. "Hem de protegir la gent que hi ha al nostre territori, perquè en la mesura que ho estiguen estarà protegida també la població", ha explicat.

Protegir els no residents suposa una despesa addicional que la Generalitat vol resoldre com més prompte millor. Barceló ha avançat que demanarà en el pròxim Consell Interterritorial reciprocitat i criteris compartits entre les autonomies, a fi de concretar un sistema de compensació del cost i les dosis. Fa una setmana la directora general de Salut Pública, Isaura Navarro, va anticipar a À Punt que la Generalitat havia demanat 60.000 dosis addicionals per les injeccions administrades a persones no residents.

La consellera ha recordat que la condició de destinació turística fa la Comunitat Valenciana susceptible d'una mobilitat més gran que altres autonomies i hi portarà "molts desplaçats". I per això considera necessari concretar quina serà la reciprocitat entre comunitats i "una adequació de les dosis que rebem".

També et pot interessar

stats