La Generalitat demana una compensació per vacunar 60.000 no residents

Reclama el Ministeri de Sanitat dosis addicionals per la població ja vacunada d'altres regions i una compensació regular sobre els turistes espanyols que s'immunitzaran a la Comunitat Valenciana durant la campanya estival

Vacunació a la Ciutat de les Arts i les Ciències
Vacunació a la Ciutat de les Arts i les Ciències / Kai Försterling (Efe)

La Generalitat ha demanat el Ministeri de Sanitat que l'aporte almenys 60.000 vacunes addicionals, per a compensar les dosis que ja s'han administrat a persones no residents als centres de salut valencians.

"No tenim cap problema a vacunar els no residents, però necessitem un nombre de vacunes d'acord a la xifra de persones que hem de vacunar", ha explicat a À Punt la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro.

Juntament amb la petició per les dosis administrades, les autoritats sanitàries de la Comunitat Valenciana han reclamat una solució pel creixement progressiu de la població flotant que s'espera rebre en les pròximes setmanes, coincidint amb l'inici de la campanya estival. Una demanda que també han formalitzat altres autonomies receptores de turistes.

Navarro recorda que els usuaris del sistema públic de salut poden rebre la primera o segona dosi de la vacuna a la Comunitat Valenciana, siguen espanyols o comunitaris, sempre que notifiquen al sistema de salut la seua residència temporal al territori. Per a rebre la segona dosi caldrà presentar el certificat de vacunació que indica la marca comercial de la primera.

Sanitat ja notifica la segona dosi d'AstraZeneca amb Pfizer

La secretària autonòmica de Salut Pública també ha confirmat l'enviament de les primeres notificacions per a començar a administrar aquesta setmana injeccions de Pfizer com a segona dosi de la pauta d'immunització amb la vacuna d'AstraZeneca. La informació s'està comunicat mitjançant els dispositius mòbils, una vegada feta la implementació tecnològica necessària, que es va completar la passada setmana.

Les persones que han rebut el missatge tenen un termini de tres dies per a donar resposta. Si opten per rebre la segona dosi d'AstraZeneca, tot i la recomanació del ministeri de Sanitat, se'ls informa que hauran de signar un document oficial per a deixar constància de la tria voluntària d'aquesta opció.

També et pot interessar