Sanitat Universal preveu administrar més de 108.000 segones dosis a la població escolar de 9 a 11 anys

L’alumnat que s’haja contagiat després de rebre la primera dosi serà citat més avant per Sanitat per a posar-li la segona

Un alumne del col·legi Blasco Ibáñez de Benetússer, mentre el vacunaven aquest dijous amb la segona dosi
Un alumne del Col·legi Blasco Ibáñez de Benetússer, mentre el vacunaven aquest dijous amb la segona dosi / Conselleria de Sanitat Universal

La segona fase de la vacunació infantil, que ha començat aquest dijous i que permetrà administrar la segona dosi a la població d’entre 9 i 11 anys, preveu vacunar 108.181 alumnes. La inoculació del segon preparat, que es farà als centres educatius i el menor estarà acompanyat d’un adult responsable, administrarà la segona dosi als estudiants que van rebre la primera en desembre, fa huit setmanes, excepte en aquells casos en què els menors s’hagen contagiat de coronavirus després de rebre-la, donat que es retardarà atenent als protocols del Ministeri de Sanitat.

José Antonio Lluch, cap del servei de Promoció de la Salut de la Conselleria de Sanitat Universal, “esperem que un percentatge d’aquests xiquets i xiquetes no es puga posar ara mateix la segona dosi i haja d’esperar el temps establit”. En aquests casos, una vegada finalitzat el termini, Sanitat els citarà per a administrar-los la segona dosi.  

La secretaria autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, ha assenyalat que en el cas de la segona dosi s’ha optat perquè els menors vagen acompanyats per un adult per a evitar que es puga vacunar algun menor a qui no li correspon, perquè algunes famílies no van comunicar els contagis produïts durant les vacances de Nadal.

Els menors de 5 a 8 anys es vacunaran d'ací a unes setmanes, encara que no serà a les escoles, sinó als centres de salut.

Lluch ha insistit en la importància de la vacuna, per a posar barreres al virus i ha destacat la necessitat de completar les pautes, també en els xiquets, perquè la protecció siga la més bona possible. 

També et pot interessar

stats