Sanitat Universal posa en marxa la campanya d'estiu per a aconseguir 28.000 unitats de sang

80 dels punts de donació estaran a la província d'Alacant, 50 a la de Castelló i els 70 restants a la de València

Pacient dona sang durant la pandèmia
Pacient dona sang durant la pandèmia / EP

La Conselleria de Sanitat Universal ha posat en marxa una campanya d'estiu per a aconseguir prop de 28.000 unitats de sang. Per a rebre els donants estivals, s'han habilitat expressament 200 punts a la Comunitat Valenciana durant els mesos de juliol i agost. A més, cada mes es faran quasi 400 eixides d'equip mòbil.

Així ho ha assenyalat el conseller de Sanitat Universal, Miguel Mínguez, que ha indicat que 80 dels punts seran a la província d'Alacant, 50 a la de Castelló i els 70 restants a la de València. Mínguez ha fet aquestes declaracions en el transcurs de la presentació de la campanya d'estiu a l'Hospital la Malva-rosa de València, durant una jornada de donació de sang en la qual el personal del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) ha atés els voluntaris que hi han acudit a donar.

El titular de Sanitat Universal ha recordat que aquestes unitats són necessàries no sols per a atendre víctimes d'accidents de trànsit o intervencions quirúrgiques d'urgències; també de malalts oncològics, cirurgies programades, persones amb anèmies cròniques i altres patologies que requereixen transfusions de sang periòdiques. D'aquesta manera, la campanya reforçarà la necessitat de donar sang també en vacances, ja que en aquesta època aconsegueixen millorar la vida de molts malalts, segons un comunicat de la Generalitat.

En la pàgina web del CTCV i a través de les seues xarxes socials habituals poden consultar-se els llocs de donació, col·laboracions d'empreses i resoldre qualsevol dubte.

Balanç de donants el 2022 

El conseller ha destacat que el 2022 la xifra de donants nous ha augmentat un 20% fins a 16.223. Per províncies: a la d'Alacant se n'han registrat 5.754, a la de Castelló 1.560 i a la de València 8.909.

“Encara que el nombre de donants nous s'ha recuperat després de la pandèmia, continuem necessitant convéncer els joves de la importància d'inclusió com a donants” ha dit Mínguez. Així mateix, ha ressaltat “la professionalitat dels treballadors del Centre, sempre compromesos amb el donant i el pacient, així com la generositat dels donants que fan possible la recuperació dels malalts, que és un exemple per a tots”.

També et pot interessar

stats