Sanitat Universal donarà continuïtat al 93% dels contractes de reforç fins a tindre les 6.000 places estructurals

Amb aquest personal, que s'ampliarà fins a l'abril, es podran atendre les necessitats de les campanyes de vacunació, seguiment de casos i la resta d'activitat assistencial

La consellera Ana Barceló ha participat aquest dissabte en el congrés nacional del PSPV-PSOE
Ana Barceló, en una imatge d'arxiu / @SocialistesVal (Twitter)

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública comença a concretar els seus anuncis en matèria de personal sanitari. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comunicat aquest dilluns els representants sindicals de la Taula Sectorial que el seu departament donarà continuïtat a un total dels 5.600 contractes de reforç Covid que es van incorporar al sistema en els "pitjors mesos" de la pandèmia. Aquesta xifra suposa quasi el 93% dels contractes de reforç vigents en l'actualitat, fins a comptar amb les 6.000 noves places estructurals anunciades recentment i previstes per a abril.

Barceló va anunciar el passat 9 de novembre durant la presentació de les línies generals dels pressupostos de 2022 del seu departament la intenció de crear per a l'any que ve "6.000 places estructurals", fet que suposarà incrementar un 10% la plantilla actual del sistema públic sanitari. Una continuïtat que reclamaven els treballadors del sector.

Barceló ha traslladat als sindicats el "full de ruta" del procés de transició que s'ha dissenyat per a garantir l'"òptima continuïtat assistencial" del sistema sanitari públic valencià fins a reforçar la plantilla amb 6.000 noves places estructurals. Aquesta continuïtat "permetrà atendre totes les necessitats derivades de les diferents campanyes de vacunació (grip i reforç Covid), seguiment de casos, i la resta d'activitat assistencial fins a tindre el futur reforç de la plantilla".

La pròrroga afecta la totalitat dels contractes de reforç Covid d'atenció primària (mèdics, infermeria, tècnics auxiliars d'infermeria, auxiliars administratius, zeladors) així com els de salut pública (documentalistes, auxiliars administratius, estadístics, metges, infermeria, treballadors socials). Aquestes dues són les parcel·les sobre les quals recau la major part del treball relacionada amb la pandèmia en aquests moments.

Barceló ha traslladat als sindicats el "full de ruta" del procés de transició que s'ha dissenyat per a garantir l'"òptima continuïtat assistencial" del sistema sanitari públic valencià fins a reforçar la plantilla amb 6.000 noves places estructurals. Aquesta continuïtat "permetrà atendre a totes les necessitats derivades de les diferents campanyes de vacunació (grip i reforç Covid), seguiment de casos, i la resta d'activitat assistencial fins a comptar amb el futur reforç de la plantilla".

La pròrroga afecta la totalitat dels contractes de reforç Covid d'atenció primària (personal mèdic, infermeria, tècnics auxiliars d'infermeria, auxiliars administratius, zeladors) així com els de salut pública (documentalistes, auxiliars administratius, estadístics, metges, infermeria, treballadors socials). També es prorroguen la major part dels contractes en atenció hospitalària, excepte "casos puntuals" com els reforços lligats als hospitals de campanya, "que s'estan retirant", i altres activitats en les quals s'ha reduït la pressió assistencial.

També et pot interessar

stats