Sanitat i els sindicats arriben a un acord sobre la jornada laboral de 35 hores setmanals

Per contra, el CESM s’ha desmarcat de la negociació i manté la vaga prevista per al pròxim dilluns

Sanitaris del centre de salut de Sant Blai a Alacant protesten a les portes del centre de salut
Sanitaris del centre de salut de Sant Blai, a Alacant, protesten a les portes del centre de salut / Efe

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la majoria dels sindicats presents en la taula sectorial de Sanitat han acordat aquest divendres tancar, dimecres que ve, mesures concretes per a millorar l'assistència sanitària a la ciutadania i les condicions laborals dels professionals, en concret la jornada laboral de 35 hores setmanals.

Així ho ha avançat el departament que dirigeix Miguel Mínguez després de la reunió de la taula d'aquest divendres amb la participació de la Conselleria i els sindicats SATSE, CCOO, UGT, CSIF, CESMCV-SAE i Intersindical, que sumen el 87% de la representació sindical.

L’acord amb tots els sindicats es tancarà el pròxim dimecres, 8 de març. "La Conselleria vol agrair la bona disposició al diàleg i la negociació de l'àmplia majoria dels representants dels treballadors i treballadores, i lamenta que no s'haja pogut avançar més en la trobada d'aquest divendres pel bloqueig d'una organització sindical", han afegit les fonts, sense especificar quin.

Encara que després el sindicat mèdic de la Comunitat Valenciana (CESMCV) ha respost als mitjans de comunicació que manté la convocatòria de vaga per als dies 6 de març, 3 d'abril i 8 de maig, davant de "la negativa" de Sanitat a atendre les seues reivindicacions després de dos mesos de negociacions.

El sotssecretari general del CESM, Jesús Gil, al final de la reunió, ha explicat que la reunió era "un parany per a intentar desactivar la vaga" i ha criticat que els aspectes que s’han negociat "només es poden tractar amb el comité de vaga, que fa quinze dies que no es reuneix, i no en una taula sectorial".

També et pot interessar

stats