Sanitat reuneix les autonomies amb el debat obert d'abordar la covid amb un protocol com la grip

La limitació del preu dels tests d'antígens i la vacunació de menors de 40 anys són altres temes que estan de màxima actualitat en l'agenda pública

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, en una imatge d'arxiu
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, en una imatge d'arxiu / Zipi (Efe)

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, torna a reunir aquest dimecres els consellers autonòmics amb el debat obert de si ja s'ha d'abordar el coronavirus amb un protocol similar al de la grip comuna, la limitació imminent al preu dels autotests d'antígens (cas que el govern espanyol tractarà dijous) i els possibles avanços en la vacunació de nous grups de població.

La ministra compareixerà en roda de premsa després d'aquesta reunió de la Comissió Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, convocada amb un orde del dia genèric: la presa d'acords sobre la situació epidemiològica i la vacunació contra el coronavirus.

No obstant això, damunt de la taula està la regulació d'un preu màxim dels tests d'autodiagnòstic que el govern espanyol preveu establir dijous. L'executiu també treballa per a canviar la manera en què s'estudia i analitza la malaltia. La setmana passada, la Secretaria d'Estat que dirigeix Silvia Calzón va informar que volen "una transició progressiva" des d'un sistema de vigilància emergent cap a un sistema de vigilància sentinella.

Ara el Ministeri recapta informació sobre la situació en què estan les comunitats autònomes respecte a un possible desenvolupament del sistema, els recursos que habilitarien per a això i els terminis.

Vacunació de reforç per als menors de 40 anys

Respecte a la vacunació, és previsible que dijous hi haja una Comissió de Salut Pública que aprove estendre la tercera dosi als menors de 40 anys, una qüestió que, tal com ha revelat el conseller de Sanitat madrileny, Enrique Ruiz Escudero, ja es va debatre en la trobada de la setmana passada i ha augurat que la mesura no tardarà molt a arribar.

També està pendent de resoldre's si es redueix l'interval de sis mesos que a Espanya cal esperar per a rebre entre la segona i la tercera dosi.

També et pot interessar

stats