Sanitat renovarà 6.050 dels 9.309 contractes de sanitaris de reforç per la pandèmia

Anuncia que entre dimecres i dijous els departaments de salut es posaran en contacte "personalment" tant amb el personal que prolonga els seus contractes com amb el que no seguirà

Sanitaris atenen un malalt
Sanitaris atenen un malalt / Quique García (Efe)

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha signat aquest dimarts la resolució per la qual es renoven 6.050 contractes de reforç Covid de professionals sanitaris fins al 31 de desembre d'enguany, segons han informat en el seu departament. Sanitat havia anunciat inicialment la intenció de renovar 5.337 places de les 9.309 que es contractaren de reforç amb motiu de la pandèmia, pero els sindicats i les entitats de representació professional rebutjaven aquesta intenció perque suposava suprimir el 43% dels nous llocs creats. Ara la Conselleria amplia aquesta xifra. Seran més de 9.000 contractes de reforç que acaben el 31 de maig.

Sanitat també ha deixat clar que canvia la forma de comunicar aquestes renovacions. l el Col·legi Oficial d'Infermeria de València (COEV) havia denunciat l'enviament de whatsapps per a comunicar la fi de contractes de reforç i d'acumulament de tasques, la qual cosa qualificava de "menyspreu" i mètode "ofensiu", un extrem negat per la Conselleria. Però al final la directora general de Recursos Humans, Carmen López, ha explicat que entre dimecres i dijous els departaments de salut es posaran en contacte "personalment" tant amb el personal a qui prolonguen el contracte com amb el personal a qui no, per a comunicar-los-ho.

López ha indicat que en Sanitat volen dirigir-se especialment al col·lectiu que no renovarà el contracte "per a agrair-los l'esforç i compromís amb el qual han col·laborat en aquest període tan crític com ha sigut la pandèmia". Sanitat havia eixit aquest mateix dimarts al pas de crítiques per la forma en què s'assegurava que estaven comunicant la no renovació dels contractes Covid a través de whatsapp. La Conselleria negava aquest extrem i subratllava que, fins ara, no havien fet cap comunicació, ja que encara s'estaven tancant els contractes amb Hisenda i, "una vegada estiga tot llest, es comunicarà als interessats i a la resta de la societat".

També et pot interessar

stats