Sanitat recomana menys assajos de les processons de Setmana Santa, mascareta i evitar l'ús de faldons

La conselleria aconsella diverses mesures per a evitar repunts de contagis davant la proximitat d'aquestes desfilades religioses

Un assaig de processó de Setmana Santa
Un assaig de processó de Setmana Santa / À Punt NTC

Mascaretes en tot moment, reduir el nombre d'assajos en la mesura que siga possible o evitar l'ús de faldons i elements que dificulten la ventilació dins dels passos o els trons. Són les principals recomanacions de la Conselleria de Sanitat davant dels preparatius de la Setmana Santa.

Sanitat ha traslladat aquest dimarts les recomanacions per a les confraries i germanors de Setmana Santa, amb la intenció que els assajos per a portar els passos de les processons es desenvolupen "en condicions de seguretat". Així, a més de les ja mencionades, la conselleria aconsella també no acudir a l'assaig en cas de símptomes compatibles amb covid, respectar l'aïllament per positivitat en prova diagnòstica o si s'és contacte estret d'un cas positiu en període de quarantena; rentar i desinfectar les mans abans de cada assaig i mantindre les reunions prèvies o posteriors en llocs a l'aire lliure o, de no ser possible, en llocs ben ventilats. 

També recorda que durant les parades o descansos de l'assaig, cal eixir del pas i mantindre l'adequada distància interpersonal especialment per a activitats com menjar, beure o fumar. Igualment, s'ha de continuar portant la mascareta en transport públic o privat si és compartit per no convivents. 

També et pot interessar

stats