Sanitat ordena retirar un sèrum facial del mercat per contaminació bacteriana

L'empresa fabricant ha optat per parar voluntàriament la venda del lot afectat pel risc que suposa per a persones amb problemes respiratoris o el sistema immunitari debilitat

Diversos cosmètics en una imatge d'arxiu
Diversos cosmètics en una imatge d'arxiu / Aemps

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps), organisme dependent del Ministeri de Sanitat, ha comunicat que ha tingut coneixement de la contaminació microbiològica d'un lot d'un sèrum facial de la marca Les Cosmétiques Design Paris, comercialitzada a Espanya en establiments de la cadena Carrefour. Per això, ha decidit interrompre les vendes del producte i retirar-lo del mercat.

En una nota informativa, l'autoritat sanitària precisa que el lot afectat del cosmètic és el 249999. S'anomena Sérum Firmeza i pertany a la línia Nectar of Bio de la marca francesa. En concret, s'ha detectat "presència de bacteris aerobis mesòfils, llevats, floridures i el bacteri Burkholderia cepacia", que pot presentar riscos per a persones amb problemes respiratoris o amb el sistema immunitari afeblit. L'avís s'ha transmés a través de l'alerta europea A12/00799/24, comunicada pel Sistema d'Intercanvi Ràpid d'Informació de la Unió Europea (Safety Gate – RAPEX). D'acord amb açò, el producte ha sigut distribuït a Espanya.

Segons la nota de l'agència, l'empresa Interdis (grup Carrefour) situada a França i responsable del producte, ha adoptat com a mesures voluntàries el cessament de comercialització, la retirada del mercat i la recuperació de les unitats distribuïdes pel canal de venda del lot afectat.

Detall del producte afectat
Detall del producte afectat / Carrefour

L'Aemps ha informat d'aquestes mesures a les autoritats sanitàries de les comunitats autònomes perquè ho difonguen i actuen en conseqüència. Igualment, ha traslladat a usuaris i usuàries una sèrie de recomanacions i els ha demanat que si disposen d'alguna unitat del lot contaminat no l'utilitzen i ho retornen al punt de compra.

A més, si el consumidor sap d'algun efecte no desitjat relacionat amb el producte, ha de notificar-ho al sistema espanyol de cosmetovigilància. Aquesta mateixa recomanació s'ha traslladat als professionals sanitaris.

També et pot interessar

stats