Sanitat notifica 144 contagis nous i més defuncions que la setmana anterior

Les hospitalitzacions continuen baixant, però han pujat lleugerament les xifres de morts, de brots i d'incidència acumulada

Administrant la vacunació
Una sanitària administrant la vacuna / À Punt NTC

Aquest diumenge s'han sumat 144 nous casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana. Segons les xifres de la Conselleria de Sanitat, es tanca una setmana en la qual hi ha hagut menys hospitalitzacions, però han ascendit les defuncions, els brots i la incidència acumulada.

Entre el dilluns i el diumenge s'ha acumulat un total de 1.229 nous contagis, 110 més que la setmana anterior. Cal recordar, però, que el brot registrat al col·legi major Ausiàs March ha sumat aquest dissabte vora un centenar de casos. En canvi, la xifra d'hospitalitzats continua baixant: ha passat dels 302 pacients del dilluns als 268 actuals, i dels 66 ingressats en les unitats de vigilància intensiva als 63.

Augmenta lleugerament la xifra de defuncions i la incidència acumulada

Les morts a causa de la Covid-19 han sigut 40 aquesta setmana, 5 més que l'anterior, per la qual cosa aquest indicador ascendeix després de tres setmanes consecutives de baixada.

En les residències d'ancians també han pujat els casos (3 enfront de sols 1 l'anterior), però des del 16 d'abril no s'ha notificat cap contagi entre residents. No obstant això, sí que s'han confirmat 7 casos entre els treballadors d'aquestes instal·lacions (25 l'anterior).

Pel que fa a la incidència acumulada a catorze dies ha pujat quasi un punt (0,81), ja que el dilluns va començar amb 39,27 casos positius per cada cent mil habitants i ha acabat la setmana 40,08 casos. Tot i aquest augment, la Comunitat Valenciana fa més d'un mes que presenta la incidència més baixa de tot Espanya i l'única per sota dels 50 casos.

Quant als brots de coronavirus, han pujat per tercera setmana consecutiva. S'han confirmat 55 focus, amb un 44,23% de persones afectades a causa del brot de la residència d'estudiants Ausiàs March. D'aquesta manera, el còmput setmanal de contagiats en els brots queda en 375, un increment marcat respecte dels 260 de l'anterior setmana.

També et pot interessar

stats