Sanitat invertirà vora 69 milions en un pla de reforç estival que els sindicats consideren insuficient

Dels més de 7.000 professionals que es contractaran, només un 11% són metges, ja que, segons el conseller Mínguez, les borses estan exhaurides

La conselleria de Sanitat Universal invertirà vora 70 milions en un pla de refor estival que no convenç els sindicats mèdics / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal destinarà 69 milions d'euros per a substituir el personal sanitari durant l'estiu i reforçar els centres de salut de les zones turístiques. Un pla que, segons el sindicat mèdic, arriba tard i es queda molt curt.

El pla de reforç sanitari anunciat pel departament dirigit per Miguel Mínguez preveu contractar 7.357 professionals de la sanitat, dels quals un 11% són metges i metgesses i un 35% personal d'infermeria.

Segons explica el conseller, falten metges perquè les borses estan exhaurides. “No hi ha facultatius per a contractar, una cosa que ja vaig comunicar fa quinze dies com a probable”, ha afirmat en declaracions als mitjans aquest dimarts. 

Però els sindicats afigen que el pla s'ha presentat tard. Segons el secretari general del Sindicat Mèdic a la Comunitat Valenciana, Víctor Pedrera, si el pla s’haguera posat en marxa a l’abril, la possibilitat de trobar metges “seria molt més alta”.

En total s'obriran 21 consultoris auxiliars a partir de l'1 de juliol i es reforçarà el personal en 35 centres de salut de la zona costanera perquè, segons el conseller, és més eficaç. Per la seua banda, Pedrera opina que cal reforçar els centres de les zones de platja i els serveis d’urgències i obrir els consultoris de la costa, però “amb eixa quantitat de personal prevista no es podrà fer quasi res”. 

Protesta pel tancament d’una planta hospitalària a Ontinyent

En aquest sentit, el veïnat de la Vall d’Albaida i representants dels ajuntaments de la comarca, han protestat aquest dimarts pel tancament a partir d’aquest divendres i durant l’estiu de la planta de medicina interna de l'hospital d'Ontinyent.

L’alcalde del municipi, Jorge Rodríguez, diu que no entén que precisament després de la pandèmia –quan més en valor s’ha posat la sanitat– siga quan arribe aquesta retallada de servei durant l’estiu, que mai havia estat necessària. "Nosaltres, a la fi, el que volem és el millor servei", ha postil·lat. 

Per la seua banda, la gerent del departament de salut de Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes, afirma que, com que la distància entre l’Hospital d’Ontinyent i Xàtiva és d’uns 25 minuts, “per a donar la millor qualitat assistencial als pacients que necessiten ingrés en medicina interna, seran traslladats a l’Hospital de Xàtiva”. 

També et pot interessar

stats