Sanitat insisteix que no s’han detectat casos de meningitis per paràsit de rates

Mínguez recomana que la verdura "es rente bé" perquè poden ser-hi una via de transmissió

Cuc de la rata
Cuc de la rata / À Punt NTC

El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha assenyalat aquest dijous que no es coneix a Espanya cap cas de meningitis transmés a través del paràsit de les rates, encara que ha recomanat que cal que la verdura "es rente bé" perquè pot ser-hi una via de transmissió.

Mínguez s'ha pronunciat així, després de la presentació del balanç de donacions i trasplantaments del 2022, en ser preguntat per la investigació liderada per la Universitat de València i feta pública el mes de desembre passat que ha permés detectar en aquesta ciutat, per primera vegada a Europa, rates amb un paràsit que causa meningitis.

El paràsit "és habitual en rates d'altres països", ha assenyalat el conseller, que ha explicat que tenen la capacitat de transmissió per la femta als vegetals i, si aquests es consumeixen sense rentar-les adequadament, poden transmetre's.

"No coneixem cap cas a Espanya" de meningitis per aquest paràsit que siga per contaminació, i la majoria "són per consum en altres països", ha indicat el conseller.

Així, ha recomanat que es prenguen les "mesures oportunes" i ha advertit que la verdura, igual que ocorre amb altres patògens, "es rente bé" i que els caragols es bullen "amb els mitjans tèrmics suficients", ja que els paràsits es poden adherir a la mucosa d'aquests.

També et pot interessar