Sanitat inicia la campanya de vacunació de la grip amb 750.000 dosis

Les administracions recorden la importància de la vacunació en els grups de risc.

Europa Press
Europa Press

La Conselleria de Sanitat ha iniciat aquest dilluns la campanya de vacunació de la grip de la temporada 2018-2019, per a la qual s'han adquirit 750.000 dosis. La Conselleria de Sanitat ha activat 1.700 punts de vacunació i recorda que és molt important que les persones incloses en els grups de risc es vacunen.

De fet, el perill és més elevat en les persones majors de 64 anys, embarassades, personal sanitari i malalts crònics, cardiovasculars o respiratoris, malalts renals, immunodeprimits, diabètics o amb obesitat mòrbida.

Pep Lluch, cap del Servei de Promoció de la Salut de la Conselleria de Sanitat, ha insistit en Les noticies del migdia de la ràdio d'À Punt en la importància de la vacunació per a estos grups de risc. En aquest sentit, ha destacat la vacunació en dones embarassades, ja que d'aquesta manera "es protegeix les mares i els fills i filles".

Lluch ha indicat que qualsevol persona que vulga vacunar-se ha de posar-se en contacte amb el seu centre de salut, on li explicaran el procediment que s’ha de seguir i si ha de demanar cita. Tot i que és difícil preveure quina incidència tindrà la grip enguany, Lluch ha explicat que podria ser un poc més complicada que la de l'any passat, però sense molta gravetat. "A la vista de com està afectant en altres països, no pensem que puga ser una grip especialment greu", ha assegurat.

Durant l’any passat el grup més afectat per la grip va ser la població infantil, en què es va situar en una taxa de 653,3 casos per cada 100.000 habitants en grups de xiquets de 0 a 4 anys, mentre que en menors de 14 anys va ser de 693 casos i en el grup d'edat entre 25 i 64 anys va arribar a 438 casos.

Sanitat també recomana vacunar-se a viatgers internacionals, persones que estan directament involucrades en les tasques de control i eradicació dels brots i les que viuen o treballen en granges d'aus on s'han notificat brots o se sospita que n’hi ha.

També et pot interessar

stats