Sanitat informa de l'arribada de 7.110 noves dosis de la vacuna contra la pigota del mico

Es distribuiran entre les comunitats i ciutats autònomes perquè s'administren

Imatge d'arxiu de la vacuna Imvanex contra la pigota del mico
Imatge d'arxiu de la vacuna Imvanex contra la pigota del mico / Imvanex

El Ministeri de Sanitat ha informat de l'arribada a Espanya d'una segona remesa de vacunes per a combatre la pigota del mico, concretament 7.110 dosis de vacuna subcutània Jynneos, de conformitat amb la compra que va fer la Comissió Europea a través de l’Autoritat de Preparació i Resposta davant Emergències Sanitàries (HERA, per les seues sigles en anglés).

Aquesta compra centralitzada era d'un total de 109.090 dosis d'administració subcutània, que s'han repartit atenent criteris demogràfics i epidemiològics. A Espanya li n'han correspost més de 12.000, i, fins a aquest moment, ha rebut unes 5.000 a final de juny.

Sanitat aclareix que "aquestes vacunes es distribuiran entre les comunitats i ciutats autònomes perquè s'administren d'acord amb els criteris de priorització establits per la Comissió de Salut Pública".

La Comissió Europea, a petició dels estats membre, ha ampliat aquest primer contracte en 54.530 dosis més, que es distribuiran durant l'últim trimestre de 2022. Addicionalment, s'ha habilitat un mecanisme per a la donació de vacunes entre estats membre en cas de ser necessari.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha sol·licitat a l'Agència Europea de Medicaments (EMA) que duga a terme, "al més prompte possible", una anàlisi que permeta emetre una recomanació d'administració harmonitzada per a tots els estats membres.

La vacuna Jynneos (comercialitzada a Europa amb el nom comercial Imvanex), conté una forma modificada del virus Ankara, un virus de la mateixa família que la pigota i la pigota del mico, que no causa malaltia en humans i no es pot reproduir en cèl·lules humanes. A causa d'aquestes similituds, no obstant això, el cos humà és capaç de generar anticossos contra aquestes malalties.

També et pot interessar

stats