Sanitat habilita l’accés a la història de salut electrònica en el seu web

Es tindrà accés a la informació clínica més significativa de l’assistència rebuda tant a la Comunitat Valenciana com en altres comunitats autònomes.

La història de salut electrònica inclou una secció on es pot accedir a tots els informes mèdics
La història de salut electrònica inclou una secció on es pot accedir a tots els informes mèdics

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha habilitat al seu web l’accés de la ciutadania a la seua història de salut electrònica, on es recull la informació clínica més significativa dels episodis de salut o assistència rebuda no solament a la Comunitat Valenciana sinó en altres comunitats autònomes. 

A més, inclou una secció on es pot accedir a tots els informes mèdics: la història clínica resumida dels centres de primària, l’informe d’urgències, l’informe d’alta d’hospitalització, l’informe de consultes externes, l’informe de cures d’infermeria, l’informe de resultats de proves de laboratori i l’informe de resultats de proves d’imatge. 

La història clínica digital del Sistema Nacional de Salut (HCD-SNS) no ofereix accés a tota la informació del pacient que poguera estar disponible en els sistemes d’informació clínics, però sí de tots aquells informes que són rellevants. A més, permet bloquejar els informes que la persona no vol que siguen accessibles pels professionals sanitaris d’altres comunitats. 

Per a facilitar l’accés, sense posar en risc la confidencialitat, la Conselleria ha implementat la utilització de cl@ve com a mecanisme d’accés. Aquest sistema d’identificació electrònica està basat en l’ús d’un codi triat per l’usuari i un PIN comunicat al telèfon mitjançant l’app Cl@ve PIN o amb un missatge SMS.

També et pot interessar

stats