Sanitat estudiarà la gratuïtat de proves Covid quan arriben ajudes de la UE

Carolina Darias ha contestat així a una pregunta de Bildu sobre la discriminació entre les persones vacunades i poden viatjar lliurement i les que encara no ho estan i han de pagar els tests

pcr
Un sanitari fa una prova PCR per detectar la Covid
23 de juny 2021 - 11:13

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assenyalat que quan es distribuïsquen les ajudes de la Unió Europea vinculades a l'emissió de certificats de vacunació i proves Covid s'estudiarà la possible gratuïtat dels test, que de moment cal pagar abans de viatjar.

Durant la sessió de control al Govern d'Espanya en el Ple del Congrés, Darias ha assenyalat que de moment el règim de la prova Covid serà el mateix que abans de l'entrada en vigor del "certificat Covid digital", encara que ha recordat que la Unió Europea posarà a disposició una línia d'ajuda de 100 milions d'euros, "en la qual Espanya té interés".

"En raó d'aquestes ajudes, a veure com seria", ha puntualitzat Darias, ja que el diputat d'EH Bildu Jon Iñarritu li ha recordat que actualment es produeix una discriminació entre les persones que estan vacunades i poden moure's lliurement sense necessitat si es fan un test, i les que hauran de costejar-se aquestes proves per a poder viatjar durant l'estiu.

"Li demane que mentre dure la vacunació es facen càrrec dels costos, com fan altres estats de la Unió Europea. Durarà unes setmanes o mesos però si ho fan posaren fi a aquesta discriminació", ha puntualitzat.

Darias ha recordat l'esforç que està fent l'executiu per avançar-se fins i tot a altres països amb l'emissió del "certificat Covid digital", del qual ja s'han emés més de 2 milions de documents fins aquest dimecres i ha incidit en què "anirem de la mà" de la UE.

"Atents a les ajudes europees", ha reiterat després d'insistir que la vacunació "va com un llamp" i aquest dimecres s'aconseguiran els 15 milions de persones immunitzades, més d'un 30% de la població.

"Anem entrant en la nova normalitat i la mobilitat també anirà certificant que a poc a poc ens acostem al final de la pandèmia", ha conclòs.

També et pot interessar

stats