Sanitat estudia amb les comunitats mesures per a frenar l'augment de contagis

El fort repunt de contagis, sobretot entre els més joves, i les mesures anunciades ja per comunitats com la valenciana marquen el pas aquesta vesprada en el Consell Interterritorial de Salut

Un sanitari realitza una prova PCR a una xica durant el garbellat celebrat en Ribadavia a la població de 16 a 30 anys
Un sanitari realitza una prova PCR a una xica durant el cribratge realitzar a Ribadavia a la població de 16 a 30 anys / Brais Lorenzo (Efe)
14 de juliol 2021 - 11:13

Què es pot fer per a frenar l'augment de contagis? A aquesta qüestió tractarà de respondre aquest dimecres el govern espanyol i els consellers autonòmics de Sanitat, en la reunió prevista del Consell Interterritorial de Salut. El fort repunt de contagis, sobretot entre els més joves, obliga a prendre decisions. Algunes autonomies com la Comunitat Valenciana ja han marcat el camí que seguiran amb la tornada del toc de queda en els punts més complicats i amb noves restriccions per a l'oci nocturn i la restauració.

Catalunya també s'està plantejant tornar al toc de queda perquè en aquests moments encapçala el rànquing de contagis amb més de 8.000 nous positius diaris. En aquesta comunitat autònoma encara és prompte per a veure els resultats de l'enduriment de les restriccions i del tancament de l'oci nocturn i, de fet, ahir tornaren a superar de llarg el miler de contagis. 

Al conjunt d'Espanya s'han comptabilitzat aquest dimarts 43.960 nous casos positius, xifra que situa per damunt dels quatre milions les persones que han donat positiu en algun moment de la pandèmia. La incidència s'ha situat en 436,75, quasi 69 punts més que un dia abans, encara que cal tindre present que ahir ni les Illes Balears ni Catalunya van actualitzar les seues dades per problemes tècnics. La xifra de morts també ha pujat, en aquest cas en 13 noves víctimes.

Tant a la Comunitat Valenciana com al conjunt d'Espanya, els grups més afectats per aquest repunt són els de 20 a 29 anys i els de 12 a 19 anys, tant pel que fa a les dades d'incidència acumulada com per al ritme de creixement dels nous casos detectats.

El repunt, més enllà de la salut, és una clara amenaça per al sector turístic que ha passat en poques setmanes de la il·lusió a la incertesa. Divendres passat, de fet, el govern alemany va incloure tot Espanya en la llista de regions de risc per Covid-19, el menor dels seus tres nivells d'alerta, pel repunt de la incidència en els últims dies. I el turisme britànic no està previst que arribe, almenys, fins a finals del pròxim mes d'agost.

També et pot interessar

stats