El turisme britànic retarda l'arribada almenys fins a mitjan agost

La patronal Hosbec recorda que el govern de Boris Johnson no pendrà la decisió d'alçar les restriccions fins el 19 de juliol

Platja de Llevant a Benidorm
Platja de Llevant a Benidorm / Morell (Efe)

Els hotelers de la Comunitat Valenciana han retardat fins a mitjan agost "en el millors dels casos" la data d'arribada del turisme britànic. Inicialment, els empresaris confiaven començar a rebre turistes del Regne Unit en juliol però aquest dimecres el president de la patronal Hosbec, Toni Mayor, ha estimat que els britànics no arribaran fins mitjan agost. El bloqueig turístic del Regne Unit a Espanya deixa una factura setmanal que a la Comunitat Valenciana s'estima en vora 56 milions d'euros setmanals, segons la plataforma turística Exceltur.

La decisió del govern de Boris Johnson de frenar la desescalada ha afectat especialment la previsió d'arribada de turistes britànics a la Comunitat Valenciana per al mes de juliol. Major ha assenyalat que fins al 19 de juliol no hi haurà un suposat alçament de les restriccions, per la qual cosa fins a agost "no començarà a moure's el turisme britànic". Tot i això, el govern britànic estudia fer una distinció de tracte per a Balears i Canàries, cosa que no volen fer amb la Comunitat Valenciana a causa de la "fluïdesa" que hi ha entre les comunitats autònomes de l'Espanya peninsular, segons va explicar fa uns dies l'ambaixador del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliot.

"El canvi a semàfor verd està condicionat a les maniobres del govern britànic, i ara la variant (índia) està afectant els que només tenen una dosi de la vacuna, cosa que crea molta incertesa així que no ens queda més que esperar", ha ampliat Mayor.

El responsable empresarial s'ha mostrat resignat a "aguantar la temporada amb el turisme nacional" perquè "no n'hi ha una altra". Al mateix temps s'ha mostrat esperançat amb l'arribada del certificat verd al juliol. "A partir del 19 juliol comptarem amb el certificat verd amb altres països i mirarem que es puga compartir també perquè puguen vindre els britànics que estiguen vacunats, tinguen proves PCR negatives i que estiguen lliures de Covid", ha afegit.

També et pot interessar

stats