Sanitat estudia autoritzar la tercera dosi per als majors de 40 anys

La ponència de vacunes estudiarà aquest dimecres la dosi de reforç, que fins ara està permesa per a majors de 60 anys, sanitaris i receptors del vaccí de Janssen

Cues de vacunació a la Ciutat de les Arts i de les Ciències
Cues de vacunació a la Ciutat de les Arts i les Ciències / Jorge Gil (Europa Press)

La ponència de vacunes del Ministeri de Sanitat estudiarà aquest dimecres administrar la tercera dosi de reforç de la vacuna contra la covid a majors de 40 anys i treballadors essencials, com professors, policies o bombers. La decisió d'anar ampliant la franja d'edat de vacunació de la tercera dosi (fins ara estava recomanada per a majors de 60) s'ha vist impulsada per les comunitats autònomes.

El vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, ha assegurat aquesta setmana que dimecres traslladarà a la ponència la posició favorable de la seua comunitat a vacunar els majors de 40. I en cas d'aprovar-se, ha dit Igea, aquest mateix mes de desembre es començarà a injectar la dosi de reforç a la població de més de 40.

Per la seua banda, la Xunta de Galícia va anunciar dilluns la decisió de citar la franja d'edat de 50 a 59 anys per tal de posar la tercera dosi "per a anar guanyant temps", segons paraules del president gallec, Alberto Núñez Feijóo, que va precisar que fins i tot començarien a vacunar algunes persones "de manera immediata".

El 23 de novembre, la Comissió de Salut Pública va acordar ampliar la tercera dosi a majors de 60 anys, als sanitaris i sociosanitaris. Ja llavors, Sanitat no va descartar que en un futur s'anaren incorporant altres grups. Fins ara aquesta dosi de reforç també està autoritzada per als majors que viuen en residències, per a les persones immunodeprimides, per als majors de 70 anys i per als que es van vacunar amb la monodosi de Janssen.

També et pot interessar

stats