Els majors de 60 anys rebran la tercera dosi abans de Nadal

 El Ministeri de Sanitat també ha avançat que prompte es reforçarà la immunitat del personal sanitari 

Una dona rep la vacuna contra la covid en un dels grans centres de vacunació / À Punt NTC

El Ministeri de Sanitat ha posat data a la injecció de la tercera dosi contra el coronavirus en les persones majors de 60 anys: l’objectiu és començar a vacunar-les abans de les festes de Nadal, “per tal de tindre-hi, si no totes les persones d’aquesta franja, sí un ampli percentatge”, ha assegurat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, durant una entrevista en la Cadena SER. A més, ha avançat que d’ací a poc també es reforçarà amb la tercera dosi a tot el personal que treballa en l'àmbit sociosanitari.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha assegurat que el govern valencià té capacitat i recursos suficients per a complir amb aquest objectiu abans de Nadal. Per contra, algunes expertes ho veuen difícil. Santiago Mas Comas, assessor de l’Organització Mundial de la Salut, ha assegurat que “en quatre setmanes no dona temps d’administrar la tercera dosi, s’hauria de fer un gran esforç per arribar-hi”.

També en la infermeria veuen la sobrecàrrega de treball als centres d'atenció primària com un factor que alenteix l'avanç de la vacunació. Laura Almudéver, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeria de València, ha demanat a la Conselleria de Sanitat que augmente el nombre de personal d’infermeria o que torne a obrir els punts de vacunació massius.

Fonts de la Conselleria han assenyalat que es mantindrà el mateix personal destinat a la vacunació que hi havia en la campanya anterior. La Comissió de Salut Pública també ha demanat aquesta vesprada prioritzar la vacunació de la gent gran.

També et pot interessar

stats