Sanitat descarta el cas de còlera de Toledo

El ministeri assenyala que es tracta d’una gastroenteritis 

Imatge d'arxiu del laboratori de l'Institut Carlos III de Madrid, on es realitzen estudis microbiològics
Imatge d'arxiu del laboratori de l'Institut Carlos III de Madrid, on es realitzen estudis microbiològics / Carlos Luján / Europa Press
22 de juny 2022 - 18:20

El Ministeri de Sanitat ha desmentit aquest dimecres de vesprada que s’haja detectat un cas de còlera en un pacient de Madrid, que hauria begut aigua d’un pou a Toledo.

Segons ha precisat el departament que dirigeix Carolina Darias, es tracta d’un problema gastrointestinal. En concret, indica que "l'agent patogen d'aquest cas és el Vibrio Cholerae no toxigènic” i que es considera una gastroenteritis per vibrio.

Després d'haver-se detectat aquest cas, Sanitat ha contactat amb l'Institut de Salut Carlos III, on s'ha realitzat un estudi microbiològic en què "no s'han trobat indicis d'aquest agent bacterià".

En un comunicat, Sanitat ha garantit que s'ha seguit el protocol "de salut pública i de coordinació entre les administracions implicades" i s'han analitzat i s'han controlat "les aigües de l'immoble i dels limítrofs de la Comunitat de Castella-la Manxa, on prèviament havia estat la pacient", amb resultat negatiu.

També et pot interessar

stats