Sanitat garanteix el servei d'UCI durant tot l'estiu a Hospital de Vinaròs

La conselleria i els responsables de l'Hospital de Vinaròs s'han reunit aquest dissabte per a abordar la situació de l'UCI per l'alerta del tancament per falta de personal

L'Hospital de Vinaròs, al Baix Maestrat / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal ha garantit en la reunió que ha mantingut aquest migdia amb els caps de servei de l'Hospital de Vinaròs (Baix Maestrat) el servei d'UCI fins al 30 de setembre.

La directora general d'Assistència Sanitària, Mariam García Layunta, i la subdirectora, Cristina Ruiz, juntament amb la gerent del departament de salut de Vinaròs, Vanessa Jorge, s'han citat amb els responsables dels serveis en una trobada en la qual han explicat fil per randa el pla d'acció dissenyat per la conselleria per a reforçar amb professionals d'UCI d'altres departaments l'Hospital de Vinaròs i, d'aquesta manera, assegurar la continuïtat del servei. "El tancament de l'UCI no té cap fonament i mai s'ha contemplat per part de la conselleria", ha assenyalat García Layunta.

La directora ha detallat que "la plantilla es reforçarà amb personal voluntari cedit de set departaments de salut més", mitjançant una política d'incentius econòmics o incentius de carrera. Es tracten d'unes mesures que formen part del decret de places de difícil cobertura que prepara la Generalitat per a fer aquestes destinacions allunyades dels principals nuclis urbans més atractives, i que beneficiarà també altres departaments de salut en una situació similar, com el d'Oriola i del de Requena. En aquest sentit, ha anunciat que es crearà una comissió per a fer reunions periòdiques de seguiment.

Així mateix, la Conselleria ha recordat que a l'Hospital de Vinaròs ja s'han cobert noranta places noves de caràcter estructural que formen part del paquet de 6.000 que s’han oferit a tota la Comunitat Valenciana.

Per la seua part, els sindicats valoren positivament la mesura i ja han fet una crida als sanitaris perquè ocupen places en aquestes destinacions. No obstant això, volen saber els detalls, com el nombre de professionals que estan disposats a anar a Vinaròs i com serà eixa compensació econòmica. A més, creuen que es tracta d'un problema estructural que es podria solucionar si s'aposa per la contractació de metges residents.

Aquesta setmana, precisament, els metges d'intensius de l'Hospital de Vinaròs han denunciat en A la Ventura que estan sobrepassats, amb només quatre metges intensivistes que han de fer el doble de guàrdies del que és habitual al cap del mes. Per això van llançar un ultimàtum al Consell en el qual demanaven reforços per tal de no haver d'arribar al punt de tancar l'UCI.

Zaplana critica "l'infern sanitari" que es viu "de nord a sud" a la Comunitat Valenciana

D'altra banda, el portaveu de Sanitat del Grup Popular en les Corts, José Juan Zaplana, ha afirmat aquest dissabte que la Comunitat Valenciana "pateix un infern sanitari de nord a sud".

El diputat ha assenyalat que els problemes d'atenció a pacients per escassetat de professionals "són desesperants" i ha manifestat que el que hauria de ser una excepció "s'ha convertit en una norma que abasta des de Vinaròs fins a Torrevella sense que hi haja un canvi de gestió per part de la Generalitat".

També et pot interessar

stats