El departament de slut de Vinaròs registra la major incidència de Covid-19 de la Comunitat Valenciana

En les últimes hores s'han detectat 13 brots nous a la comarca del Baix Maestrat.

Imatge d'arxiu de l'hospital de Vinarós
Imatge d'arxiu de l'hospital de Vinarós / À Punt NTC

La segona onada de la pandèmia colpeja amb força la zona nord de la Comunitat Valenciana. Actualment, el departament de salut de Vinaròs és el que registra més casos positius de Covid-19 de tot el territori. Té una incidència acumulada de 611 casos per cada cent mil habitants, un augment exponencial de casos ja que s'han multiplicat per set en només dos mesos.

El departament de salut de Vinaròs ha passat a considerar-se de risc extrem perquè ha superat els 500 casos per cada cent mil habitants. Per aquesta raó, fa dues setmanes, l'Hospital Comarcal de Vinaròs ja va activar el pla de contingència i va ampliar la dotació de llits UCI que ha passat de 5 a 15.

Tretze brots nous a la comarca del Baix Maestrat amb 63 positius

La Covid-19 continua avançant amb força a la comarca del Baix Maestrat. Les dades publicades ahir per la Conselleria de Sanitat Universal són preocupants ja que en les últimes 24 hores s'hi han detectat 13 nous brots: 5 a Vinaròs amb un total de 19 casos; 5 més a Benicarló amb 30 positius; un a Traiguera amb 7 contagis; un altre a Càlig amb 3 i un més a Alcalà de Xivert amb 4 casos positius. El 85% d'aquests brots són d'origen social i només dos s'han produït dins de l'àmbit educatiu.

En el punt de mira, pobles com Vinaròs on la incidència acumulada arriba als 718 casos per cada cent mil habitants, o Benicarló on la incidència acumulada s'ha disparat fins arribar als 590 casos per cada cent mil habitants. A Peníscola, la incidència acumulada també supera els 500 positius per cada cent mil habitants i a Alcalà de Xivert s’acosten als 700 casos per cada cent mil habitants.

Si fem una ullada global a les xifres de la resta de municipis que formen part de la comarca del Baix Maestrat els resultats són cridaners ja que la incidència acumulada en la majoria d'ells ja supera els 400 casos per cada cent mil habitants. En poblacions menudes, en risc de despoblament on la major part dels veïns i veïnes són gent major la incidència supera els 1.000 casos per cada cent mil habitants en llocs com Traiguera o Canet lo Roig. Només Sant Rafel del Riu, Castell de Cabres i la Jana mantenen a ratlla la pandèmia i en els últims 14 dies no han registrat cap cas positiu.

També et pot interessar

stats