Sanitat confirma tres nous contagis per coronavirus a la Comunitat Valenciana i investiga una mort

El pacient va morir el passat 13 de febrer a l'Arnau de Vilanova.

FOTO PORTADA: Situació del conoravirus a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat ha confirmat quatres nous contagis de coronavirus a la Comunitat Valenciana, dos d'ells a l'Hospital Clínic de València, un a l'Hospital de Manises i un altre a l'Arnau de Vilanova a València. Aquest últim pacient va morir el passat 13 de febrer a causa d'una pneumònica d'origen desconegut. Amb aquests casos s' eleven a 18 el nombre de casos actius i una mort, la primera a l'Estat espanyol .

Congressos mèdics enlaire

Barceló ha informat que en aquest escenari la Comunitat Valenciana es manté en fase de contenció, la primera i més lleu sobre l'epidèmia. Tanmateix, la consellera ha informat que ha demanat al Col·legi de Metges que trasllade els facultatius la recomanació de no assistir a congressos, jornades o cursos de formació de gran afluència. " Volem que tots els professionals que ens han d'atendre estiguen salvaguardats de qualsevol contagi que es puga produir", ha explicat Barceló.

La recomanació deixa enlaire trobades científiques de celebració imminent, com ara la reunió Ritme 20 que la Societat Espanyola de Cardiologia té previst portar a terme des d'aquest dimecres i fins a divendres al Palau de Congressos de València. Seguint aquesta advertència l'Hospital General ha cancel·lat la jornada de portes obertes per a futurs metges residents que havia programat aquest dimecres.

Barceló ha delegat qualsevol decisió sobre els esdeveniments esportius massius previstos a la ciutat, com el partit de futbol entre el València i l'Atalanta, o entre el València Basket i l'Armani de Milà al criteri que adopten els pròxims dies el Ministeri de Sanitat amb els organismes esportius organitzadors.

3.600 telefonades al número d'atenció a la ciutadania

El 900 300 555 és el número que la Generalitat ha habilitat per a atendre les consultes ciutadanes sobre els coronavirus. Des de la seua posada en marxa ha rebut 3.600 telefonades, segons ha informat el president de la Generalitat, Ximo Puig durant la visita a les instal·lacions del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU), que centralitza la gestió de les consultes. El CICU ha doblat els efectius per a atendre la ciutadania. La meitat de les consultes han versat sobre qüestions de tipus general, un terç sobre símptomes que no es corresponen amb els del contagi, i la resta de pacients amb símptomes compatibles que s'han remés a salut pública, segons ha puntualitzat Barceló.

Des del 25 de febrer ja són 17 els pacients diagnosticats amb coronavirus a la Comunitat Valenciana, la segona autonomia amb més casos d'Espanya després de Madrid, amb vora mig centenar de positius. Sis dels casos valencians s'han tractat a l'Hospital Clínic, quatre al General, tres a l'Arnau de Vilanova i un al Doctor Peset, La Fe, l'Hospital de Sagunt i el de La Plana, respectivament.

La Conselleria de Sanitat també continua pendent del cas d'un home de 33 anys que ha donat positiu a Portugal aquest dilluns després de tornar de València, que acabava de visitar per motius de treball.

També et pot interessar

stats