Sanitat confirma el primer possible cas de listeriosi d'un estranger contagiat a Espanya

Es tracta d'un anglés que, segons sembla, va ingerir carn ensaginada a Andalusia i posteriorment va tornar al seu país.

VÍDEO | Sanitat confirma el primer possible cas de listeriosi d\'un estranger contagiat a Espanya

El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest dilluns l'existència del possible primer cas de listeriosi que s'ha detectat fora d'Espanya i que es correspon amb el d'un ciutadà anglés que, segons sembla, es va contagiar a Andalusia i posteriorment va tornar al seu país.

Ho ha avançat el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, que ha explicat que, tot i que falta la confirmació definitiva, es tracta d'un turista que va ingerir carn ensaginada a Andalusia, on va acudir a un centre sanitari. 

França confirma que el turista tenia listeriosi

L'estranger contagiat va viatjar posteriorment a França, país al qual va arribar la confirmació que tenia listeriosi i on va estar un parell de dies ingressat en un centre hospitalari abans de continuar el viatge al Regne Unit.

El contagi s'hauria produït a Andalusia, on va estar a mitjan agost. Ara, les autoritats sanitàries estan a l'espera de confirmar “si la seua soca és igual a les que estan circulant per ací i si estava o no comptabilitzat entre els casos de Sevilla”, ciutat on va ser atés, ha explicat Simón.

Aquest cas va arribar al Ministeri de Sanitat divendres passat, ha dit Simón, que no descarta que n'apareguen més en altres països.

També et pot interessar

stats