Sanitat confirma 99 contagis i suma 9 morts al balanç total en 24 hores

Els positius repunten lleument des de dilluns però es mantenen per davall del centenar.

Sanitat confirma 99 contagis i suma 9 morts al balanç total en 24 hores
Sanitat confirma 99 contagis i suma 9 morts al balanç total en 24 hores

El Ministeri de Sanitat ha registrat aquest dimarts nou víctimes mortals més amb coronavirus, que eleven les defuncions de l'última setmana a 20 i el total a 28.355. Els contagis, d'altra banda, continuen per segon dia per davall del centenar tot i que han repuntat lleugerament respecte dels 84 notificats dilluns, dia que tradicionalment registra xifres més baixes pels retards en les notificacions del cap de setmana. Els 99 nous positius comunicats en les últimes 24 hores suposen un descens respecte a les xifres de diumenge, quan se superaren els 190 infectats, i eleven a 249.271 els casos detectats a Espanya des de l'inici de la pandèmia.

Un 55% dels nous positius s'han registrat a Madrid (36) i Catalunya (29). Aragó i Andalusia, dues de les autonomies que concentren algun dels 11 brots actius que més preocupen a hores d'ara les autoritats sanitàries, n'han reportat 10 i 9, respectivament.

Un total de 982 persones han tingut símptomes del coronavirus en les dues últimes setmanes, 309 d'elles en els passats set dies. A més, hi ha hagut 153 hospitalitzacions en l'última setmana (125.183 en total) i onze ingressos en l'UCI (11.664 en total).

54 casos importats l'última setmana

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha xifrat en 54 els casos positius de coronavirus importats detectats des del 22 al 28 de juny. En la seua compareixença aquest dimarts al Senat, el ministre ha explicat que a partir de dimecres, quan s'obriran les fronteres exteriors de la Unió Europa, els viatgers hauran de continuar passant per tres filtres de seguretat: omplir un document en el qual declaren si han passat el coronavirus i on localitzar-los, un control de temperatura i una inspecció visual.

Si algun visitant no supera algun d'aquests controls, passarà a ser atés per un metge de Sanitat Exterior que, segons el diagnòstic, podrà derivar el pacient al servei sanitari espanyol. Un protocol que, segons Illa, ha sigut comunicat a les comunitats autònomes, amb les quals "tenim una relació fluida", ha conclòs.

També et pot interessar

stats