Sanitat confirma 15 casos de paperes en estudiants de la UV

Els afectats van coincidir en una festa universitària celebrada el 27 de setembre.

Facultat d'Infermeria de la Universitat de València
Facultat d'Infermeria de la Universitat de València

La Conselleria de Sanitat ja ha confirmat quinze casos de paperes en estudiants de la Universitat de València (UV) i, de moment, no n'hi ha cap més en estudi. Els afectats van coincidir en una festa universitària celebrada el 27 de setembre, a la qual van acudir estudiants de les facultats de Farmàcia, Químiques i Matemàtiques, les tres de la UV.

El passat 6 de novembre Sanitat va anunciar que havien detectat 13 casos de paperes i 6 més es trobaven en estudi.

Els casos confirmats, amb edats compreses entre els 20 i 21 anys, van iniciar els símptomes entre el 14 i el 19 d'octubre, segons les fonts, que han indicat que tots els estudiants afectats estaven correctament vacunats amb la triple vírica.

Després de comprovar l'estat dels contactes familiars i gent pròxima dels afectats, Sanitat ha recomanat completar la pauta vacunal. A més, s'ha remés una carta als alumnes, a través dels deganats, notificant la situació i informant dels símptomes compatibles amb la malaltia.

També se'ls ha aconsellat que si apareixen els símptomes acudisquen al seu centre de salut per a confirmar el diagnòstic, notificar com a Malaltia de Declaració Obligatòria i procedir a una revisió vacunal dels contactes familiars.

La malaltia de la parotiditis, popularment coneguda com a “paperes” o “paps” és una infecció contagiosa que afecta les glàndules salivals majors, darrere de la mandíbula, i que sol controlar-se amb la vacuna triple vírica.

En els casos més greus pot derivar en meningitis i una inflamació testicular que pot causar infertilitat.

També et pot interessar

stats