Sanitat i les comunitats autònomes ajornen l’aprovació del nou semàfor Covid

La Comissió de Salut Pública no ha votat l'actualització del document

Nou semàfor Covid-19
Nou semàfor Covid-19 / Miguel Ángel Reino

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes continuaran estudiant el conegut com a semàfor Covid, que mesura el nivell de risc de la pandèmia proposant una sèrie de recomanacions en cadascun dels escenaris, per aprovar-lo "pròximament".

La Comissió de Salut Pública no ha votat l'actualització del document Actuacions de resposta coordinada per al control de la transmissió de Covid-19, en el qual els experts de la ponència d'alertes proposaven suavitzar les xifres d'incidència amb què es mesura el nivell de risc i a flexibilitzar les restriccions als escenaris amb transmissions més baixes.

Segons ha informat el Ministeri de Sanitat, en la reunió d'aquesta vesprada "s'han arreplegat impressions i propostes" dels representants autonòmic. El document –afig– "es continuarà treballant en la ponència d'alertes" i es portarà pròximament a la Comissió de Salut Pública.

Havent escoltat les aportacions de les diverses comunitats autònomes, la ponència tornarà a reunir-se aquest divendres per a continuar treballant en el document que els tècnics van començar a revisar fa dos mesos amb l'objectiu que la Comissió puga veure el nou esborrany la setmana que ve.

També et pot interessar

stats