Sanitat fa les cent PCR restants a l'escorxador de Rafelbunyol per a comprovar si hi ha més contagis

Els resultats se sabran la setmana que ve i de moment el primer brot valencià de la desescalada deixa 7 positius entre la plantilla.

Tècnics de Sanitat, aquest divendres en l'empresa afectada pel brot
Tècnics de Sanitat, aquest divendres en l'empresa afectada pel brot / À Punt NTC

Tècnics de la Conselleria de Sanitat han arribat cap a les 9:30 hores del matí a l'empresa càrnia de Rafelbunyol Uvesa, focus del primer i únic brot de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana durant el període de la desescalada, per a fer les PCR als cent membres de la plantilla que encara no s'havia sotmés al test. Els resultats se coneixeran la setmana que ve i, de moment, s'hi han confirmat set positius.

Les proves s'han dut a terme a porta tancada per a comprovar si s'han produït més contagis entre el personal de l'escorxador. Sanitat està sotmetent a PCR tots els treballadors i treballadores que van compartir espai amb les tres persones que es contagiaren inicialment, totes pertanyents a la mateixa família. De les 349 realitzades fins ara, 345 han donat negatiu i quatre positius.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, es va reunir el dijous amb l'alcalde d'aquest municipi de l'Horta nord per a llançar un missatge de tranquil·litat. Des de la Generalitat insisteixen que el brot està controlat i tant l'Ajuntament de Rafelbunyol com el Consell destaquen que el fet que l'empresa estiga a dos quilòmetres de distància del nucli urbà fa que el risc de transmissió siga molt baix.

També et pot interessar

stats