Sanitat avança la fi de les mascaretes en el transport en les pròximes setmanes

Fernando Simón ha deixat clar que ara la població ha de ser “molt més responsable" si té símptomes o manté contacte amb població de risc

L'ús de les mascaretes és obligatori en el transport públic
L'ús de les mascaretes és obligatori en el transport públic / Agències

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat (Ccaes), Fernando Simón, ha assegurat que la fi de les mascaretes en el transport arribarà “en breu”, per a “la setmana que ve o la següent”.

“La decisió no és meua únicament i les propostes venen dels tècnics, els experts i les comunitats autònomes”, ha assenyalat el responsable de les alertes sanitàries als periodistes a Saragossa, on ha participat en la taula redona Veritat i mentida, codi binari de la democràcia, organitzada pel Laaab de l'executiu aragonés.

Fins ara, la recomanació de la ponència d'alertes era mantindre-les per prudència fins que acabara la temporada d'infeccions agudes, aproximadament al març, i a l'espera de l'impacte que poguera tindre l'esclat de contagis a la Xina després de l'abandó de l'estratègia covid zero. Però en les últimes setmanes han représ el debat davant de l'estabilitat de la situació epidemiològica a Espanya, que les festes nadalenques no ha alterat, segons traslladen fonts de l’organisme.

De fet, Simón ha indicat que l'ocorregut en “les últimes setmanes a la Xina ha complicat la situació”, però encara així, ha assenyalat que la retirada de les mascaretes és imminent: “Jo crec que en un termini molt curt, no sé si la setmana que ve o la següent, es retirarà l'ús obligatori de la màscara”, ha avançat l'epidemiòleg.

Però el director del Cccaes ha volgut deixar clar que “el missatge no és que es retire la mascareta, sinó que ara la població ha de ser molt més responsable”. “Quan tenim símptomes hauríem d'utilitzar-la de manera responsable i si som grups de risc o vulnerables també. Cal entendre que la nostra salut afecta d'alguna forma la dels altres, sobretot quan hi ha una malaltia infecciosa pel mig”, ha agregat.

També et pot interessar

stats