Sanitat aprova el nou semàfor Covid, i el reforç per als majors de seixanta anys, personal sanitari i sociosanitari

El Ministeri de Sanitat comença a diferenciar la incidència dels vacunats de la dels no vacunats

Imatge de la roda de premsa d'aquest dimarts
Imatge de la roda de premsa d'aquest dimarts / À Punt NTC

La Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat ha explicat que administrarà la tercera dosi o dosi de reforç als majors de seixanta anys i al personal sanitari i sociosanitari. Així ho ha explicat en roda de premsa la ministra de Sanitat, Carolina Darias. Aquest reforç ja el reben les persones immunocompromeses, els majors en residències, els vacunats amb Janssen i els majors de setanta anys.

Poc abans, la secretaria d'Estat de Sanitat, Silvia Calzón, ha explicat aquest dimarts que la incidència acumulada ha arribat a 139 casos per cada 100.000 habitants, vora set punts més que aquest dilluns. "Una tendència ascendent que té un reflex molt clar en la població no vacunada, els xiquets i les xiquetes menors d'onze anys, i també en el grup de 40 a 49 anys, que podria correspondre als seus pares i mares", ha explicat Calzón. La responsable de Sanitat també ha dit que la pressió hospitalària és menor que en anteriors onades, per marcar una altra diferència.

La responsable sanitària del govern espanyol també ha afirmat que dijous oferirà la incidència en la població vacunada en contrast amb la no vacunada. "Creiem que és fonamental remarcar l'efecte de la vacunació pel que fa a disminuir el risc d'infecció, d'hospitalització i de mort", ha dit Calzón. En les taules es podrà veure la informació corresponent a les huit últimes setmanes. Calzón ha remarcat que les persones no vacunades entre els majors de seixanta anys tenen díhuit vegades més risc d'hospitalització i vint-i-cinc vegades més posibilitats de morir per Covid.

La ministra de Sanitat ha dit que la Comissió de Salut Pública ha aprovat el nou semàfor de risc però sense mesures noves per a l'hostaleria ni restriccions noves d'aforaments. Darias ha recordat que les autonomies reclamaven actualitzar el semàfor Covid però que les mesures estan ja marcades i el que cal fer és complir-les.

Calzón ha aclarit que la incidència té menys pes en la definició del semàfor perquè els nivells de vacunació són alts. I a la pressió hospitalària també s'incorpora la taxa d'hospitalització general i d'UCI perquè ha dit que el percentatge d'ocupació depén dels llits que hi ha disponibles.

També et pot interessar

stats