Sanitat adverteix de la presència de gluten en els gels dolços Megaliz Relleno de Miguelañez

L’Aesan explica que en l'envasament hi ha un logo que indica que no conté farina de blat

Imatge d'arxiu del Megaliz Relleno de Miguelañez
Imatge d'arxiu del Megaliz Relleno de Miguelañez / Sanitat
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 d'abril 2024 - 18:19 Actualitzat: 18 d'abril 2024 - 18:21

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan), dependent del Ministeri de Sanitat, ha advertit aquest dijous sobre la presència de gluten en el producte Megaliz Relleno de la marca Miguelañez, malgrat aparéixer en l'envasament un logo en el qual indica que no conté l'ingredient.

L’Aesan ha tingut coneixement, a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), d'aquesta notificació d'alerta traslladada per les autoritats sanitàries de la Comunitat de Madrid. En ella s'indica que, per error, s'ha inclòs en el producte un logo amb la indicació sense gluten, quan sí que conté aquest ingredient. En el llistat d'ingredients de l'etiquetatge sí que apareix recollit l'ingredient de farina de blat.

La informació és resultat de l'autocontrol de la mateixa empresa, que ha comunicat la incidència a les autoritats competents, en compliment de la legislació i a fi de no posar a la disposició de la població aliments no segurs. A més, l'empresa està procedint a la retirada dels productes afectats.

Com a mesura de precaució, Aesan recomana a les persones amb problemes derivats de la ingesta de gluten que pogueren tindre el producte en les seues llars que s'abstinguen de consumir-lo. D'altra banda, indica que el consum d'aquest producte no comporta cap risc per a la resta de la població.

També et pot interessar

stats