Sanitat activa una alerta per salmonel·la en formatge de pasta blana de la marca Casa Mateu
El producte s’ha distribuït a la Comunitat Valenciana i Catalunya i estan afectats tots els lots amb data de caducitat vigent
L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha emés este dimecres una alerta per la presència del bacteri Salmonella enteritidis en un formatge de pasta blana elaborat amb llet crua d'ovella de la marca Casa Mateu.
En concret, es tracta del producte Tou Casa Mateu i estan afectats tots els lots amb data de caducitat vigent, segons la informació publicada per l’Aesan. La distribució inicial d'estos formatges s'ha fet a la Comunitat Valenciana i Catalunya, si bé les autoritats sanitàries no descarten possibles redistribucions.
Esta informació ha sigut traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), a fi que es verifique la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.
L’Aesan recomana a les persones que els tinguen a casa que s'abstinguen de consumir-los. En el cas d'haver ingerit un d'estos formatges i presentar simptomatologia compatible amb la salmonel·losi —principalment diarrea o vòmits acompanyats de febre i mal de cap—, l’organisme recomana acudir a un centre de salut.