Sanitat activa l'alerta per calor alta en 22 municipis de l'interior de Castelló

Es recomana evitar eixir al carrer o fer exercici físic intens entre les 12 i les 16 hores, protegir-se amb crema solar, buscar llocs frescos i a l'ombra i protegir-se el cap

Carrer de Morella, una de les ciutats amb risc per calor
Un carrer de Morella, una de les ciutats amb risc per calor / Morella Turística: @carloshuertazgz

La Conselleria de Sanitat Universal ha activat per a aquest dimecres i dijous l'alerta sanitària de nivell taronja per temperatures que, segons les prediccions de l'empresa especialitzada Meteoclim, podrien superar els 39 graus a l'interior de la província de Castelló.

Aquesta alerta sanitària afecta 22 municipis: Ares del Maestrat, Benafigos, Benassal, Castell de Cabres, Castellfort, Cinctorres, Culla, el Forcall, Herbers, la Mata de Morella, Morella, Olocau del Rei, Palanques, Portell de Morella, la Pobla de Benifassà, Sorita, la Todolella, Vallibona, Vilafranca, Villores, Vistabella del Maestrat i Xodos.

Les indicacions estan dirigides especialment als col·lectius més vulnerables a la calor: les persones majors, les persones amb malalties cròniques, els qui treballen exposats a altes temperatures, així com els xiquets.

Recomanacions davant la calor

  • Al carrer: Es recomana evitar eixir al carrer o fer exercici físic intens en les hores més caloroses del dia (entre les 12 i les 16 hores), protegir-se amb crema solar, buscar llocs frescos i a l'ombra, utilitzar roba folgada i lleugera i protegir-se el cap amb una gorra o barret.
  • A casa: En la llar s'aconsella abaixar les persianes i els tendals a les façanes exposades al sol, a més de situar-se a les zones més fresques de la casa.
  • Beure aigua: S'insta també la població a beure aigua amb freqüència, encara que no es tinga set; evitar l'excés d'alcohol i les begudes amb molta cafeïna; i substituir els menjars copiosos i calents per plats freds, fruites i verdures fresques.
  • Al cotxe: Quan s'estaciona el cotxe a la via pública, mai cal deixar dins ni persones ni mascotes, perquè s'arriba a temperatures molt elevades.

També et pot interessar

stats