Els sanitaris amb una exposició d'alt risc al coronavirus hauran d'estar 14 dies sense anar a treballar

Encara que Espanya està en una situació de contenció, el Ministeri ha llançat una guia per als professionals de la sanitat.

Una dona amb una màscara, per a evitar el contagi del coronavirus
Una dona amb una màscara, per a evitar el contagi del coronavirus / Europa Press

Els professionals sanitaris que hagen tingut una exposició d'alt risc de contagi del Covid-19 hauran d'estar 14 dies sense anar a treballar, segons estableix la guia d'actuació amb els professionals sanitaris en el cas d'exposicions de risc en l'àmbit sanitari, publicada pel Ministeri de Sanitat.

A pesar que Espanya encara està en una situació de contenció, el departament que dirigeix Salvador Illa ha recomanat als professionals que no acudisquen a congressos i reunions per a evitar contagiar-se i, per tant, garantir la capacitat de resposta del sistema sanitari per tal de donar continuïtat assistencial davant d'un possible augment de flux de pacients als hospitals.

Per això, els ha instat en reiterades ocasions a aplicar de manera correcta les mesures de protecció davant de qualsevol pacient que presente símptomes respiratoris, per a reduir el risc de transmissió.

D’altra banda, Sanitat estableix que, quan el professional sanitari tinga un contacte estret amb un pacient probable o confirmat però porte de forma adequada l'equip de protecció, podrà continuar l'activitat assistencial de manera normal i li faran una vigilància passiva d'aparició de símptomes.

També et pot interessar

stats