De la sandàlia del milió de dòlars a un hivernacle il·legal de marihuana

Una nau industrial d'Elda passa de ser una de les fàbriques del calcer més luxós del món a contindre mig miler de plantes de marihuana.

VÍDEO | De la sandàlia del milió de dòlars a un hivernacle il·legal de marihuana

De fer sabates de luxe a convertir-se en una plantació de marihuana desmantellada recentment per la Policia Nacional. Aquesta és la història d'una nau industrial del nucli urbà d'Elda que el 2002 va fabricar les sandàlies més cares del món per a una musa de David Lynch, elaborades amb 464 diamants de Cartier.

Les quatre parets d'aquesta factoria ubicada a la comarca del Vinalopó Mitjà han viscut molta història. Fins 2008 va ser una de les fàbriques de calcer més luxoses del món, propietat de la família Gil Esteve-Moltó, i durant tres dècades es va dedicar a confeccionar sabates exclusives per a la prestigiosa marca Stuart Weitzman.

Però va arribar la crisi i va fer fallida. Després de tancar-la, els propietaris van haver de llogar-la per a poder pagar les despeses. Primer, a una església, i després, a un individu de 37 anys que la volia dedicar, en teoria, a emmagatzemar materials i ferramentes de construcció per una renda de 600 euros al mes. Un propòsit que queda molt lluny de la realitat perquè, fa algunes setmanes, la Policia Nacional va trobar dins del recinte un hivernacle amb 480 plantes de marihuana en creixement, que van ser confiscades. 

També et pot interessar

stats