Sancionen Greenpeace amb 170.000 euros per bloquejar un vaixell amb gas liquat a Sagunt

L'Autoritat Portuària assenyala que l'únic que ha aconseguit Greenpeace és desviar el trànsit i no ha impedit l’entrada de gas a Espanya

Acció de Greenpeace en un vaixell amb gas liquat en el Port de Sagunt
Acció de Greenpeace en un vaixell amb gas liquat al Port de Sagunt / Europa Press

Capitania Marítima ha obert un expedient sancionador contra Greenpeace per l'acció de protesta que va dur a terme el passat 26 d'octubre al Port de Sagunt, on va entrar a bord del vaixell Esperanza per a exigir la fi dels combustibles fòssils i va impedir l'entrada del vaixell amb gas liquat Merchant, procedent dels Estats Units.

La paràlisi del vaixell ha portat a l'empresa a desviar un segon vaixell que també anava a atracar a Sagunt, "en previsió que poguera haver-hi algun altre conflicte". Així ho ha explicat el president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, en la roda de premsa posterior al Consell d'Administració de l'APV.

Martínez ha explicat que Capitania li ha imposat una sanció de 170.000 euros en concepte de fiança i per a cobrir despeses, inclosa l'estada al Port de Sagunt, recinte que finalment va abandonar el passat 9 de novembre. Al seu torn, l'APV també estendrà un expedient sancionador "per incomplir la llei i el reglament".

El president de l'Autoritat Portuària ha assenyalat que, amb la protesta, l'únic que ha aconseguit Greenpeace és desviar el trànsit, però "el balanç de la quantitat de gas que entrarà a Espanya serà el mateix"; per tant, les conseqüències a escala global seran pràcticament "nul·les".

També et pot interessar

stats