Activistes de Greenpeace bloquegen l'entrada d'un vaixell a Sagunt per a exigir la fi dels combustibles fòssils

L'organització exigeix a Enagás i a les empreses energètiques un pla d'abandonament progressiu del gas

Protesta de Greenpeace a Sagunt

Un grup d'activistes de Greenpeace han bloquejat aquest dimarts l'entrada del vaixell nord-americà Merchant, carregat amb 138.000 metres cúbics de gas liquat al Port de Sagunt (Camp de Morvedre). L'organització ecològica exigeix a Enagás (operadora de la xarxa de gas) i a les empreses energètiques un pla d'abandó progressiu del gas fòssil. Els activistes, de 18 nacionalitats diferents, porten pancartes en les quals es pot llegir "El gas no és el futur" o "No + gas", en castellà i anglés.

La protesta s'ha realitzat en el context del Consell Europeu extraordinari que se celebra a Luxemburg, on els ministres d'Energia es reuneixen per a tractar l'impacte de l'augment dels preus de l'energia i les possibles solucions, i al qual exigeixen abordar l'escalada de preus des de l'arrel i que els governs apliquen mesures urgents per a protegir les persones vulnerables.

Així mateix, quan falta menys d'una setmana per a l'inici de la cimera climàtica a Glasgow, Greenpeace ha denunciat la dependència d'Espanya del gas fòssil, "causant de la pujada del preu de l'energia i de l'emergència climàtica".

També et pot interessar

stats