Sánchez es reuneix amb els líders autonòmics a 48 hores de Nadal en un intent per a frenar el virus

El president del govern espanyol ha defensat que les famílies "podran celebrar les festes de Nadal amb els fills"

El president del govern espanyol, en primer plànol, en la conferència de presidents d'octubre
El president del govern espanyol, en primer plànol, en la Conferència de Presidents d'octubre / Europa Press

El president del govern, Pedro Sánchez, i els presidents autonòmics es reuniran aquesta vesprada, a penes 48 hores abans de Nadal, per via telemàtica per a analitzar quines noves mesures prendre contra l'avanç dels casos de coronavirus, que col·loquen Espanya en el risc màxim de contagis des de divendres.

A pesar que algunes comunitats han demanat més restriccions per a intentar frenar l’avanç de la sisena onada a Espanya, aquest dimecres Sánchez ha afirmat en el Congrés que "els pares i mares podran celebrar les festes de Nadal amb els fills". "Els avis i àvies podran celebrar-les amb els nets i netes i fills i filles, no es preocupe per això, senyoria", ha respost Pedro Sánchez a Pablo Casado, qui afirmava que Espanya està "commocionada" pel repunt de contagis a les portes de Nadal.  

Algunes comunitats s’han avançat a aquesta reunió i, per iniciativa pròpia, han demanat a la justícia ampliar les restriccions. Una de les que més mesures ha sol·licitat és Catalunya, que aposta pel toc de queda en les ciutats amb més incidència del virus, la reducció dels aforaments en la restauració i els espais esportius, culturals i comercials.

A la Comunitat Valenciana, el Consell ha demanat al Tribunal Superior de Justícia que s'exigisca el certificat covid també en cines, seus de col·lectius festers, teatres, gimnasos i centres recreatius per a majors, també a l'exterior de les terrasses i en tots els locals de restauració de qualsevol l'aforament. El president valencià assenyalava aquest dimarts que "la presa de decisions ha de ser proporcionada. El més important és analitzar el context en la presa de decisions", va indicar.

D’altra banda, el president de Canàries, Ángel Víctor Torres, proposarà en la conferència de presidents d'aquest dimecres que es recupere l'obligatorietat de l'ús de mascaretes en interiors i exteriors i disposar d'"un marc" perquè les comunitats puguen limitar la mobilitat nocturna.

També et pot interessar