Puig: "La presa de decisions ha de ser proporcionada"

El president de la Generalitat diu que no vol competir amb altres comunitats a veure quina posa la restricció més dura

Puig, aquest dimarts
Puig, aquest dimarts / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat aquest dimarts les mesures anunciades per la Comunitat Valenciana per l'actual onada de la covid. "La presa de decisions ha de ser proporcionada. El més important és analitzar el context en la presa de decisions", ha dit.

Puig, en acabar un acte del sector de la construcció a Bétera, ha parlat de corresponsabilitat i ha reiterat que la vacunació és el "millor antídot". El president ha dit que no vol competir amb altres comunitats a veure quina posa la restricció més dura. "Cal fer açò en funció del context i també d'altres paràmetres que cal posar damunt la taula", ha dit. El president ha posat en valor que la recuperació emocional, la salut mental i el cansament pandèmic també són factors que cal valorar en la presa de decisions.

Vacunació, mascareta generalitzada en tots els espais i la generalització del certificat covid són els punts que ha defensat el president. El Consell recorda que les celebracions no han de superar els 10 o 12 participants i que qualsevol persona que tinga un procés gripal, no hauria de participar-hi. "Més enllà de les grans qüestions hi ha moltes xicotetes qüestions que ens poden ajudar a superar aquests dies, en els quals també hem de buscar aquest espai de retrobament necessari", ha defensat el president.

El cap del Consell ha desitjat que demà en la Conferència de Presidents, convocada per a demà dimecres, s'arribe a uns acords mínims comuns "per tal de no marejar més la gent". I ha afegit que caldria ordenar temes com ara els tests d'antígens.

També et pot interessar

stats