Sánchez evita parlar del rei emèrit i lloa Felip VI: “El cap d’Estat actual està compromés amb la transparència”

Aquest dimarts fa un any de l’exili de Joan Carles I als Emirats Àrabs Units

Reunió entre Pedro Sánchez i Felip Vi al Palau de Miravent
Reunió entre Pedro Sánchez i Felip Vi al palau de Marivent / Efe

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha elogiat aquest dimarts Felip VI pel "compromís" que ha demostrat durant el seu regnat a favor de "l'actualització i la transparència" de la Corona i no ha volgut valorar si es donen les circumstàncies per a la tornada del rei emèrit, Joan Carles I.

Sánchez s’ha reunit amb el monarca en el tradicional despatx del palau de Marivent. En la trobada, assegura, no han abordat la situació del rei emèrit, del qual aquest dimarts es compleix un any des que va marxar a Abu Dhabi pels seus presumptes negocis ocults a l'estranger, que investiga la Fiscalia del Tribunal Suprem.

"No ho hem plantejat", ha dit Sánchez en relació amb l'assumpte de Joan Carles I en la roda de premsa oferida després de la reunió amb Felip VI. Així, no ha volgut respondre si es donen les condicions perquè Joan Carles I torne a Espanya després que faça un any que va marxar.

On ha posat l'èmfasi ha sigut a elogiar el comportament de Felip VI: "Em complau veure com l'actual cap de l'Estat està compromés amb l'actualització i la transparència de la Casa Reial". 

"El govern espanyol està compromés amb totes les institucions constitucionals. Nosaltres el que fem és valorar molt positivament l’exercici de transparència que al llarg del seu regnat, Felip VI ha desenvolupat en la Corona", ha incidit Sánchez.

També et pot interessar

stats