Sagunt proposa a l’APV escometre la tercera dàrsena al seu port marítim

Segons Iniciativa del Port és una assignatura pendent del port comercial del municipi.

Sagunt proposa a l’APV escometre la tercera dàrsena al seu port marítim
Sagunt proposa a l’APV escometre la tercera dàrsena al seu port marítim

El ple municipal de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat en l'última sessió ordinària una proposició a l'Autoritat Portuària de València (APV) perquè s'escometa la tercera dàrsena del port marítim al municipi, amb un pressupost de 600 milions d'euros.

La proposta, amb les esmenes del Partit Socialista (PSOE), ha sigut aprovada amb els vots a favor del PSOE, d’Iniciativa del Port (IP), del PP, de Ciutadans i de Vox, i amb les abstencions de Compromís i d’EUPV.

Segons exposa la moció presentada pel portaveu d'Iniciativa del Port, Manuel González, el port comercial del municipi té com a assignatura pendent el desenvolupament d'una tercera dàrsena a la qual l’APV "sembla haver renunciat".

Després de veure el curs dels esdeveniments en la pretesa ampliació del port de València, que segons les mateixes fonts, està "entropessant" amb nombrosos "obstacles" en l'àmbit polític, han manifestat que IP entén que "és una oportunitat perquè des de la Generalitat i l'APV es valore l'opció de recuperar la inversió en la tercera dàrsena del nostre port comercial".

La moció presentada per IP també fa referència al fet que des de fa diverses dècades s'està reclamant que el creixement del port de València no ha de produir-se només al terme municipal de la capital valenciana, "ja que el seu interés no és local, sinó autonòmic".

El ple ha aprovat també que el contingut d'aquest acord es traslladarà a la presidència de la Generalitat i al Ministeri de Transport, Mobilitat i Agència Urbana, i se sol·licitarà a l'APV la finalització de la segona dàrsena i la licitació de les concessions disponibles.

També et pot interessar

stats